1. 1
  2. 2
  3. 3

Besparings-Planner

Via het portaal van  Energy Move is het energieverbruik bijna “real time” inzichtelijk en staan de besparingsvoorstellen overzichtelijk op een rijtje. Deze voorstellen bevatten een berekening van de investering en de terugverdientijd daarvan. De besparingsplanner geeft zicht op lopende besparingen en maakt het eenvoudig om nieuwe besparingsacties in gang te zetten. Vervolgens zorgt Energy Move voor technisch solide aanbiedingen van ervaren installateurs.

Energy Move ontzorgt

Met de besparingsplanner in handen is het eenvoudig om die maatregelen te kiezen met het beste rendement.  De besparingsspecialist zal de mogelijkheden tot verlaging van het verbruik bespreken en desgewenst in gang zetten. Wanneer de eerste maatregelen zichtbaar resultaat geven kan er besloten worden om volgende acties te implementeren.

Resultaat

In de praktijk blijkt dat energiebesparingen tot wel 17% gelijk te behalen zijn.  Veel systemen of apparaten staan standaard aan en gebruiken onnodig energie. Het kan zijn dat apparatuur niet goed is ingesteld of niet goed functioneert. Ook verlichting die onnodig aanstaat is een veel voorkomend euvel.  Benchmarken tussen verschillende vestigingen kan interessante aanwijzingen geven voor besparingen. Zo word energie besparen niet alleen nuttig maar ook nog eens leuk.

Demo

Volg de link naar de demo om te zien hoe het energieverbruik inzichtelijk gemaakt wordt. Geautoriseerde gebruikers krijgen met een eigen inlog toegang tot de beschermde applicatie.  Via een draadloze internetverbinding wordt eens per dag het verbruik van gas en stroom geladen.  Het gas verbruik is tot een uur nauwkeurig en het elektra verbruik tot zelfs een kwartier nauwkeurig te volgen op de computer en mobiele telefoon.  Het effect van de besparingsacties is een dag later al terug te zien. Meten is weten, zo werk dat!

Colson Europe B.V.

“Energy Move is voor ons al sinds 2004 een begrip in service en samenwerking.
Zij zorgt ervoor dat we de best passende contracten aangeboden krijgen, zodat wij onze energie aan onze kerntaken kunnen wijden”.

Jan Hullegien | Colson Europe B.V.
Manager Engineering & Operations